top of page
  • helladewit

Ik doe even niet meer mee ...


Onlangs kreeg ik een telefoontje met het nieuws dat een mevrouw was overleden en dat haar familie graag gebruik zou willen maken van Buiten Afscheid. In de periode na een overlijden tot aan de uitvaart kan een overledene bij mijn afscheidshuis in Prinsenbeek worden opgebaard en hebben de nabestaanden alle tijd en ruimte om samen te zijn en deze dagen vorm te geven op een manier die bij hen past.


Bijdrage aan een mooi afscheid

Het is altijd weer bijzonder om te zien dat het huis word gebruikt waarvoor het bedoeld is. En het voelt eervol dat mensen vertrouwen hebben in wat ik hen te bieden heb en dat ik een bijdrage mag leveren aan een waardig, persoonlijk en mooi afscheid. Het maakt me dankbaar en geeft me voldoening om te weten dat ik in een moeilijke tijd iets kan betekenen voor de nabestaanden.


Dankbaarheid & verdriet

Aan de andere kant raakt het me ook altijd weer diep en is er het besef: er is iemand overleden! Deze nabestaanden verliezen een vader, moeder, broer, zus, zoon, dochter, kleinkind, vriend of vriendin... en zij zullen voortaan verder moeten zonder deze persoon in hun leven. Dit dubbele gevoel van dankbaarheid en verdriet is wrang en het herinnert me eraan hoe kwetsbaar en dierbaar het leven is.


Wanneer verdriet ineens binnenkomt

Dit keer raakt het verblijf van deze familie bij Buiten Afscheid me extra, want op een of andere manier herken ik mezelf in deze vrouw – ondanks het feit dat ik maar zo weinig van haar weet. Wat daar zeker aan bijdraagt, is dat zij van mijn leeftijd is en hun kinderen net zo oud zijn als onze jongens en wetende dat haar kinderen nu zonder hun moeder verder moeten. Het is op deze momenten dat ik besef hoe belangrijk het is om er voor elkaar te zijn en elk moment met onze dierbaren te koesteren.


Op de dag van hun vertrek merk ik eigenlijk pas hoe hard het overlijden van deze vrouw en hun dagen van afscheid nemen binnen zijn gekomen. En de rest van de dag staat het huilen me dan ook nader dan het lachen. Ik besluit om deze dag af te vinken: ik doe vandaag even niet meer mee …


Meer weten over Buiten Afscheid? 

Wil je meer weten over de mogelijkheden bij Buiten Afscheid? Neem dan contact met me op. Ook is het mogelijk om een afspraak te maken voor een persoonlijke rondleiding als je de locatie zelf een keer wilt bekijken.


Comments


bottom of page