top of page

Met deze droom in mijn achterhoofd heb ik een plek gezocht waar de overledene kan worden opgebaard, nabestaanden kunnen samenkomen en zij hun bezoek kunnen ontvangen. En dit allemaal in een omgeving die gedurende deze dagen exclusief door hen te gebruiken is voor het vormgeven aan de uitvaart, maar ook ruimte biedt om tussendoor te ontspannen. 

Buiten Afscheid: een unieke plek voor nabestaanden

Afscheidshuis Breda

Met Buiten Afscheid verwezenlijk ik mijn droom om een bijdrage te leveren aan een mooi en passend afscheid als iemand is overleden. Ik wens iedereen een afscheid toe dat aansluit bij het leven dat iemand heeft geleefd en ik gun nabestaanden alle tijd en ruimte om op een mooie manier afscheid te kunnen nemen. Dit omdat ik ervan overtuigd ben dat dit helpt bij het leren omgaan met het feit dat deze persoon er niet meer is.

Afscheidshuis Breda

“Bij Buiten Afscheid neem je in een huiselijke omgeving op persoonlijke wijze afscheid van een overleden dierbare.”

Het is een unieke plek, aan de rand van Prinsenbeek en niet ver van Breda. In de huiselijke sfeer van Buiten Afscheid kunnen overledenen worden opgebaard in de periode van het overlijden tot en met de dag van de uitvaart. De naaste familie krijgt deze dagen de beschikking over het huis, de bijhorende faciliteiten en (een deel van) de tuin. Nabestaanden hebben daarnaast de mogelijkheid om alle dagen te verblijven in de gastenkamers op de bovenverdieping, condoleancebezoek te ontvangen en indien gewenst een afscheidsceremonie te houden.

Afscheidshuis Breda
Afscheidshuis Breda

Dit ben ik

Mijn naam is Hella de Wit en ik woon samen met mijn man en onze 3 kinderen in Prinsenbeek. Om mijn langgekoesterde droom (iets kunnen betekenen voor mensen in rouw) handen en voeten te geven, heb ik in 2010 de opleiding tot uitvaartbegeleider bij Meander Uitvaartopleidingen gevolgd. Omdat onze kinderen destijds nog jong waren, heb ik echter nooit de stap gezet om daadwerkelijk uitvaarten te gaan begeleiden, maar wel heb ik er altijd op vertrouwd dat er wel een keer iets passends op mijn pad zou komen. Een aantal jaar geleden ontstond het idee voor een afscheidshuis en toen dit huis begin 2020 te koop kwam en ik door de tuin liep, vielen alle puzzelstukjes op hun plek. Hier kwamen alle wensen die ik voor mijn afscheidshuis had samen. Met Buiten Afscheid hoop ik nabestaanden een prettige plek te bieden die de basis vormt voor een mooi afscheid van een geliefd persoon.

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen of ben je benieuwd naar de kosten?

bottom of page