top of page
  • helladewit

Een mooi & helend ritueel


Kintsugi is de oude Japanse kunst van het repareren van gebroken aardewerk met lak bestrooid of gemengd met poedervormig goud. Er wordt aangenomen dat de littekens bijdragen aan de schoonheid van het object, waardoor het een uniek kunstwerk wordt. Deze manier van denken vertoont overeenkomsten met de Japanse filosofie Wabi Sabi van het omarmen van het gebrekkige of onvolmaakte. Het Kintsugi hart van Open Your Hearth Studio is een keramisch hart waarmee je je eigen ritueel kunt creëren om verlies, onderdrukte herinneringen, emoties en zaken waarmee we in het leven worstelen te verwerken. Het nodigt je uit om je pijn te voelen (hoe groot of hoe klein ook) en deze te omarmen. Herstel je hart met goud en zie de scheuren als iets unieks, iets dat bijdraagt ​​aan je schoonheid.


Het aardewerken hart omwikkel je met de bijgeleverde doek. Vervolgens breek je het hart voorzichtig, verzamel je de gebroken delen en schrijf je aan de binnenkant van de scherven een gebeurtenis of iets wat dicht bij jou staat. Repareer het hart met goud als een symbool van genezing.


Mooi om te geven, bijzonder om te krijgen

Een prachtig cadeau om te geven aan bijvoorbeeld iemand in rouw, maar er zijn natuurlijk talloze andere redenen te bedenken waarvoor je dit mooie, helende ritueel kunt inzetten. Overigens ook mooi om jezelf cadeau te doen!


Omschrijving

Het hart is te koop in verschillende kleuren (off white, roze, groen en oranje) en wordt geleverd in een houten giftbox (14x14 cm) omwikkeld met een doek van 100% biologische katoen met goudpoeder, lijm en een inspiratieboekje. De harten zijn van Open Your Heart Studio en worden handgemaakt in Iran.


Binnenkort ook te koop voor bezoekers van Buiten Afscheid. Hierover later meer.


ความคิดเห็น


bottom of page