top of page
  • helladewit

Een Buitengewoon Afscheid bij Buiten Afscheid


Omdat ik het belangrijk vind om de families die in het afscheidshuis verblijven te kunnen ontzorgen en het persoonlijke contact het verblijf in het afscheidshuis vaak makkelijker maakt, had ik vooraf besloten dat ik het afscheidshuis tijdens onze vakantie alleen bij uitzondering zou openen. Nauwelijks in Kroatie kreeg ik een melding van een bijzonder verdrietig overlijden. En omdat ik iedereen alle ruimte voor een mooi afscheid gun (en zeker deze familie), besloot ik om het afscheidshuis toch open te stellen.


Samenwerking

De aanvraag kwam via Karen Admiraal van Buitengewoon Afscheid die wel bekend was met Buiten Afscheid, maar er zelf nog nooit was geweest . En aangezien het toch wel fijn is om enigszins begeleid te worden bij de ingebruikname van het afscheidshuis was dit wel even een aandachtspuntje. Gelukkig was Patricia Notting van Cordis Uitvaart al vaker te gast geweest, wist zij intussen hoe het reilt en zeilt bij Buiten Afscheid en belangrijker nog: was zij bereidt om waar nodig te assisteren. Natuurlijk was ik er liever zelf voor Karen en deze familie geweest, maar doordat zij open stonden voor elkaar kon deze uitvaart op een prachtige manier vorm gegeven worden. Een mooi voorbeeld van hoe je elkaar kunt versterken en samen tot iets moois kunt komen.


Op afstand

Al verbleven wij intussen op een heerlijke plek in Kroatië, toch was de steen die op mijn maag lag regelmatig voelbaar. Het gaf me een machteloos gevoel om deze familie niet persoonlijk bij te kunnen staan en hen gedurende hun verblijf bij Buiten Afscheid niet te kunnen ontzorgen. Ik was er zo graag zelf voor hen geweest. Dan maar een keertje extra checken of alles goed gaat en op afstand liefdevolle energie sturen!


Alle ruimte voor afscheid

Wat ik me na dit afscheid wel heb gerealiseerd, is dat het concept van het afscheidshuis intussen staat en het families de ruimte biedt om afscheid te nemen van een dierbare. Zelfs als ik er niet bij ben. En dat is een fijne gewaarwording.

Ook nu denk ik nog veel aan deze familie al kan ik me geen voorstelling maken van hoe het voor hen moet zijn om met dit verdriet te dealen. Hopelijk heeft hun tijd bij Buiten Afscheid hen ook mooie herinneringen voor de toekomst gegeven. Ik kan het alleen maar hopen …


Meer weten?

Mocht je meer willen weten over Buiten Afscheid, dan kun je me bellen op 06-10826243. Als het afscheidshuis niet in gebruik is, kun je altijd terecht om een keer kennis te maken en meer te horen over de mogelijkheden die ik je kan bieden op deze bijzondere afscheidslocatie.


Hartelijke groet,

Hella de Wit
Commentaires


bottom of page