top of page
  • helladewit

Recht uit het hart

Nou hij staat online hoor: het podcast-gesprek met Gwendolyn Pieters over Buiten Afscheid.Afscheidsfotograaf - coach & podcast-maakster

Gwendolyn is gespecialiseerd afscheidsfotograaf en daarbij is het volgen van haar intuïtie erg belangrijk voor haar. In haar werk zie je dat zij vanuit haar hart én vanuit haar gevoel fotografeert. Zij weet welke momenten, plekken en standpunten belangrijk zijn binnen haar werk en daardoor raakt zij keer op keer de harten van haar klanten . Als coach werkt zij hetzelfde. Volledig op gevoel helpt zij haar coachees verder op hun pad als (afscheids)fotograaf. Zij leert hen te vertrouwen op hun gevoel en de dood bespreekbaar te maken. Ditzelfde heb ik teruggezien toen zij mij interviewde voor haar podcast "Recht uit het hart". Mooi om te merken dat we allebei met dezelfde passie ons werk doen en ervoor gaan dat de families die op ons pad komen op een passende manier afscheid kunnen nemen van een dierbare.


De dood en afscheid nemen uit de taboesfeer

Als gespecialiseerd afscheidsfotograaf ondervindt zij dagelijks dat de dood niet altijd bespreekbaar is. Hoe fijn zou het zijn als we meer open over de dood zouden kunnen spreken? Dat we onszelf bewust zijn van de wensen van onze naasten en op de hoogte zijn van de mogelijkheden omtrent afscheid nemen. Te vaak hoort zij bij een familie waar zij fotografeert "Had ik het maar geweten". Dit betreft dan niet alleen de keuzes op het gebied van afscheidsfotografie, maar ook andere keuzes die gemaakt hadden kunnen worden. Daardoor heeft zij het tot haar missie gemaakt om de dood en afscheid nemen uit de taboesfeer te halen, zodat nooit meer iemand spijt heeft van de gemaakte keuzes.

De dood bespreekbaar maken binnen onszelf, en binnen ons leven. Ons gezin, onze vrienden, onze inner circle. Samen spreken over het leven en de dood. We worden geboren en we gaan dood. We leggen alles vast in ons leven, elk mijlpaal. We delen alles online, praten over tal van onderwerpen. Laat de dood hier ook een onderdeel van zijn.


Recht uit het hart bij Buiten Afscheid

Om haar missie te bereiken is Gwendolyn begonnen met het maken van een podcast-serie onder de titel "Recht uit het hart". Een serie waarin zij veelal mensen interviewt die werkzaam zijn in de uitvaartbranche. Vanaf vandaag staat aflevering 24 online, een weergave van het fijne gesprek dat wij hadden over de uitvaartbranche en de vele mogelijkheden die Buiten Afscheid te bieden heeft op het moment dat iemand is overleden. Dus ik zou zeggen: ga er even lekker voor zitten of maak even een lekkere wandeling met je oortjes in. Doen hoor!


Link naar podcast


Interesse in het werk van Gwendolyn?

Kijk dan eens op haar website https://pietersfotografie.nl/ , hier vind je ook haar andere podcasts.

Op Instagram vind je haar onder de naam pietersfotografie en op Facebook onder pietersafscheidsfotografie.


Kennismaken met Buiten Afscheid?

Het is natuurlijk altijd mogelijk om zelf een keer een kijkje te komen nemen bij Buiten Afscheid. In dat geval kun je me bellen (06-10826243) of mailen (welko@buitenafscheid.nl) voor het maken van een afspraak. Je bent van harte welkom!


Hartelijke groet,

Hella
Comments


bottom of page