top of page
  • Foto van schrijverHella de Wit

Landelijk Meander Netwerk van start


aangesloten bij Landelijk Meander Netwerk

De dood is nog geen geïntegreerd onderdeel in onze samenleving. We weten soms niet goed hoe hiermee om te gaan. Daarom is een professional die ons werkelijk terzijde staat als we met de dood geconfronteerd worden, van grote waarde. De uitvaartbegeleider kan als gids rond de dood onderwerpen en mogelijkheden aanreiken waar naasten niet aan denken. Dat gaat niet om dure producten maar om kleine, vaak kosteloze gebaren die een groot verschil maken in het proces van afscheid nemen.


Dit streven was voor mij een van de redenen om in 2010 bij Meander Uitvaartopleidingen te beginnen aan mijn opleiding tot uitvaartbegeleider. Op maandagavond liet ik man en kinderen achter om vanuit Prinsenbeek naar Zwolle te rijden, daar te overnachten in een bed & breakfast en de andere dag in de “schoolbanken” te stappen om kennis te maken met de vele facetten van dit bijzondere beroep. Het werd een leerzaam, boeiend & intensief jaar dat mij in meerdere opzichten veel moois heeft gebracht.


Op 2 november jl. is het Landelijk Meander Netwerk van start gegaan. Dit netwerk is een initiatief van Marjon Klaassen, directeur van Meander Uitvaartopleidingen, waarbij uitvaartbegeleiders in heel Nederland hun krachten bundelen. Door samenwerking zijn zij vanaf nu goed vindbaar voor rouwenden die een betrouwbare gids zoeken om de uitvaart van hun gestorven naaste te begeleiden. De uitvaartprofessionals in het Landelijk Meander Netwerk werken volgens de onderscheidende visie van Meander. Uitvaartopleidingen en onderschrijven het gedachtegoed van de uitvaartbegeleider als gids rond de dood. Zij begeleiden rouwenden zorgvuldig in hun proces van afscheid nemen, met persoonlijke aandacht en kennis van zaken.

Fijn om deel uit te maken van dit netwerk, met gelijkgestemde uitvaartbedrijven. Zo kunnen naasten ons nog beter vinden én kunnen wij met elkaar in contact komen.


De uitvaartbedrijven die zijn aangesloten bij het Landelijk Meander Netwerk zijn te vinden via de website www.meandernetwerk.nl. Wil je meer over de visie van Buiten Afscheid, lees hier meer.Comments


bottom of page