top of page
  • helladewit

Inzicht in dementie: een virtuele kennismaking


Dementie is een complexe aandoening die het leven van zowel degenen die eraan lijden als hun naasten drastisch kan veranderen. Het begrijpen van de impact van dementie is van groot belang om de nodige ondersteuning en compassie te bieden aan degenen die erdoor worden getroffen.


Een virtuele kennismaking

Op 9 oktober a.s. bieden Elvira Mol (Met Elvira) en Buiten Afscheid je de gelegenheid om als het ware kennis te maken met dementie door deze aandoening te ervaren door middel van een virtual reality-bril. Je krijgt via de VR-bril een algemene indruk van hoe iemand met dementie tegen dagelijkse zaken aanloopt en hiermee omgaat. Met name voor familie, naasten en mantelzorgers van iemand met een (beginnende) vorm van dementie kan dit erg verhelderend zijn. Omdat deze ervaring wellicht ook confronterend kan zijn, is er daarna gelegenheid om hierover met elkaar in gesprek te gaan.


Er zullen deze avond 1 à 2 VR-brillen beschikbaar zijn, dus mocht je zeker willen zijn van deze ervaring, meld je dan van tevoren aan. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar welkom@buitenafscheid.nl. Aan deze avond die bij Buiten Afscheid (Postbaan 11 te Prinsenbeek) wordt gehouden, zijn geen kosten verbonden. De avond begint om 19.00 uur en we sluiten om 20.30 uur af.


Met Elvira

Elvira Mol is sinds 2017 actief met ‘Met Elvira’. En op deze manier helpt zij mensen het leven gemakkelijker of prettiger te maken door te ondersteunen en te begeleiden bij dagelijkse dingen of om bijvoorbeeld de overgang van ziekenhuis naar huis te vergemakkelijken. Elvira heeft veel ervaring in begeleiding van cliënten met hersenletsel of dementie. Ook voor vervoer, gezelschap of andere zorgvragen kan je Met Elvira inzetten. Tevens kan je haar ondersteuning vragen om de familie, naasten en/of mantelzorgers te ontlasten of op een andere manier te ontzorgen.


Nog even ter info

Mocht het afscheidshuis in gebruik zijn, dan kan deze avond helaas niet doorgaan. Dit wordt dan op de website van Buiten Afscheid vermeld. Degenen die zich per mail hebben aangemeld, ontvangen hierover dan ook per mail bericht.


Comments


bottom of page