top of page
  • helladewit

Achter de schermen vandaan ...


Mijn hele leven lang heb ik het liefst mijn ding achter de schermen gedaan. Ik ben nooit iemand geweest die graag op de voorgrond treedt en de aandacht op zich vestigt. In de banen die ik vroeger heb gehad, werkte ik als (directie)secretaresse en office manager ook veilig in de luwte. Er waren wel eens onderdelen in mijn werk waarbij er ook van mij verwacht werd dat ik wat meer op de voorgrond trad, maar dan voelde ik me toch vaak als een vis op het droge.


Alle begin is moeilijk

Tijdens mijn opleiding tot uitvaartbegeleider bij Meander heb ik geleerd om voor een groep te spreken en hoe ongemakkelijk dit in het begin ook was, steeds meer begon ik er ook de lol wel van in te zien. Als je de juiste woorden weet te vinden en het lukt om de juiste snaar te raken, voelt dat toch ook wel weer goed. In de jaren daarna heb ik mezelf regelmatig voorzichtig in de positie gemanoeuvreerd dat ik voor een gezelschap het woord moest voeren en ik moet zeggen: het went. Al zal die jas mij geloof ik nooit helemaal als gegoten zitten.


De rollen keren langzaam om

Nu met de oprichting van Buiten Afscheid zijn de rollen omgekeerd en ben ik degene die aan zet is. Beginnend met de procedure met de gemeente Breda om een maatschappelijke bestemming op het pand te krijgen, de coördinatie van de verbouwing die daarop volgde en het hele traject rondom de website en het uitwerken van mijn visie voor Buiten Afscheid. Steeds waren de ogen op mij gericht, want ik moest (lees: mocht) de antwoorden en de richting geven aan mijn plannen rondom het afscheidshuis. Omdat ik hierbij heel dicht bij mezelf kon blijven, lagen deze antwoorden vaak heel dicht aan de oppervlakte. Bijzonder om deze verandering in mezelf terug te zien.


In BN De Stem

Onlangs is BN De Stem op bezoek geweest voor mijn eerste interview. Dit artikel is begin dit jaar geplaatst en geeft een mooie weergave van mijn plannen voor Buiten Afscheid. In eerste instantie zag ik er als een berg tegenop. Maar door het monster in de bek te kijken en het niet in de weg te laten staan van wat ik allemaal nog wil bereiken met mijn afscheidshuis, heb ik nu toch maar mooi in de krant gestaan. Wie had dat gedacht ... Benieuwd naar het artikel in BN De Stem? Klik dan op onderstaande link! Of kijk voor meer informatie over Buiten Afscheid op www.buitenafscheid.nlEn zijn er nog monsters die jij in de bek wil kijken om je dromen waar te maken? Ik kan het je van harte aanbevelen.


Comments


bottom of page