top of page
  • helladewit

Mijn uitvaartwensen - deel 1
Regelmatig benoem ik in mijn posts het belang van het nadenken over je uitvaartwensen en waarom dit zo waardevol kan zijn. Zelf denk ik ook regelmatig na over mijn afscheid en dat terwijl het mijn intentie is om als een heel oud besje gewoon een keer ’s ochtends niet wakker te worden. Toch wil ik dat mijn man en kinderen weten wat ik zou willen in deze fase van mijn leven, mocht het lot anders beslissen.


Daarom heb ik mijn wensen weer eens onder de loep genomen en ik kan je vertellen dat er weer heel wat in gestreept & aangevuld is. De oude versie dateerde uit de tijd voordat ik was begonnen met Buiten Afscheid, dus met alle ervaringen die ik sindsdien heb opgedaan, werd het toch wel echt tijd voor een update.

 

Dus hier komen ze: mijn uitvaartwensen en dan eigenlijk specifiek het deel tot aan de uitvaart. De rest volgt later.

 

-         Na mijn overlijden wil ik opgebaard worden bij Buiten Afscheid of thuis als mijn man en kinderen dat een fijner idee vinden. Maar gevoelsmatig zou ik nu zelf voor het afscheidshuis kiezen, omdat het daar gewoon zo’n fijne plek is om samen te komen.

-         Ik zou het fijn vinden als er op verschillende momenten afscheid van mij genomen kan worden. Dus bijvoorbeeld een apart moment voor familie en mijn beste vrienden en vriendinnen en dan op een ander moment kennissen die weer net iets verder weg staan of de degenen waarmee onze kinderen dit willen delen. En dan het liefst lekker ongedwongen en bourgondisch.

-         Het lijkt mij een fijn dat mijn gezin de laatste verzorging doet, maar natuurlijk alleen als dit voor hen op dat moment goed voelt. Niet teveel make up en de sierraden die ik nu eigenlijk altijd draag.

-         Mijn handen mogen op een natuurlijke manier komen te liggen, in ieder geval niet met mijn vingers in elkaar gevouwen.

-         Afhankelijk van de tijd van het jaar zou ik graag nog een bos tulpen of pioenrozen krijgen!

-         Ik hoef geen rouwbrief, dit mag wat mij betreft gewoon een digitale versie zijn. En ik ben er nog niet aan uit of ik een familiebericht in BN De Stem zou willen ter kennisgeving. Wordt vervolgd.

-         En als ik het dan toch voor het zeggen heb, dan kies ik voor de mand van wilgentenen van Beerenberg waar een paar losse bloemen ingestoken kunnen worden en anders de baar van Buiten Afscheid met een mooie zachte wade en een bloemenband.

 

Tja, een hoop om over na te denken. Misschien wel meer als je je in eerste instantie had bedacht. Hopelijk heb ik iets bij je in werking gezet om er eens over na te denken. En mocht je hier een keer over van gedachten willen wisselen, bel me dan eens voor het maken van een afspraak.


Hartelijke groet,

Hella

Comments


bottom of page